preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

TERENSKA NASTAVA i IZLETI

Nagradni izlet u Ogulin

Autor: Silva Tenčić Stemberger, 25. 10. 2017. 13:22

                                     U petak, 20.10.2017. učenici Oš Matije Vlačića, OŠ Ivo Lola Ribar i SŠ Mate Blažine počašćeni su izletom u Ogulin, u kuću I. Bbrlić-Mažuranić. Na izlet su išli svi učenici koji su postigli prva tri mjesta na nekom županijskom natjecanju, bili pozvani na županijsku razinu smotre LiDraNo  ili sudjelovali na državnim natjecanjima prošle godine. Kroz kuću bajke nas je provela jedna divna gospođica obučena u odjeću I. Brlić Mažuranić. U kući smo slušali njezine bajke, vidjeli smo njezine originalne knjige, gledali smo film o njoj i razgovarali s duhom. Duh nam je rekao kako bi izgledao naš lik u bajci. Jako dobro smo se zabavili. Pri povratku kući zaustavili smo se uz jezero i vidjeli ljepotu prirode. Zahvaljujemo se Gradu Labinu za ovaj izlet,  bilo nam je odlično. 

                                                                    Bruno Falco, učenik 8.a

 

[više]

Terenska nastava - Zagreb

Autor: Sanja Škopac, 12. 10. 2017. 20:38

U utorak, 10.10.2017. učenici četvrtih razreda posjetili su Zagreb s ciljem upoznavanja glavnog grada Republike Hrvatske. Na terenu su uočavali smještaj grada, njegove kulturno–povijesne znamenitosti, kulturne i obrazovne ustanove, njegovu prošlost, kulturu i način života ljudi. U poučnoj šetnji  otkrivali su i osobitosti glavnog grada poput različitih sadržaja i događanja koje nudi svojim građanima i posjetiteljima, gustog cestovnog i tračnog prometa te mnoštva različitih ljudi koji užurbano hodaju ulicama.

[više]

Integrirani nastavni dan za četvrtaše

Autor: Silva Tenčić Stemberger, 25. 9. 2017. 09:40

Četvrtaši matične škole i PŠ Rabac u petak 22.rujna sudjelovali su zajedno s učiteljicama Nirvanom, Doris i Dilanom u projektu GD Crvenog križa Labin pod nazivom „Integrirani nastavni dan“. Uz ravnateljicu GCDK Morin Hukić u realizaciji integriranog nastavnog dana sudjelovala je učiteljica prirode i biologije Iva Rukavina, ali ovaj put kao volonterka Crvenog križa. Učenici su se kroz kratku prezentaciju upoznali sa živim bićima te razlozima ugroženosti mora i priobalja. Potom su se prošetali Maslinicom do rabačke rive, skupljali biljni materijal za izradu herbarija, proučavali različite tipove obale te su se za kraj osladili sladoledom. Hvala CDGK Labin na lijepo provedenom danu!

                                                                       Iva Rukavina

      

   

 

[više]

Učenici četvrtih razreda u poučnoj šetnji u Rapcu

Autor: Sanja Škopac, 23. 9. 2017. 19:48

U petak, 22.09.2017. učenici četvrtih razreda proveli su zanimljiv dan u Rapcu usvajajući znanje i stjecajući nova iskustva na terenu. Profesorica biologije Iva Rukavina održala je predavanje o našem priobalju te njegovom biljnom i životinjskom svijetu, a zatim je uvela učenike u svijet biljaka koje rastu u primorskom zavičaju upoznavajući ih s njihovim bitnim karakteristikama. 

[više]

Orijentacija u prostoru

Autor: Silva Tenčić Stemberger, 15. 9. 2017. 10:02

U utorak 14. rujna 2017. godine učenici 3.a i 3. b razreda matične škole iskoristili su sunčano jutro i nakratko zamijenili školske klupe izlaskom u prirodu.

S ciljem da se samostalno orijentiramo u prostoru te tako ponovimo sve što smo naučili na satu prirode i društva, prošetali smo do Staroga grada i vidikovca Fortica. Prije polaska iz škole odredili smo strane svijeta te naše stajalište i odredište. Iako smo sa sobom ponijeli kompas, vješto smo pronašli istok prateći izlazak sunca, a penjući se prema starom gradu pronašli smo mnoge stvari i pojave u prirodi pomoću kojih se možemo orijentirati kada nemamo kompas (mahovina, lišajevi, godovi na panju itd.)

S Fortice smo uživali u čarobnom pogledu na brda, šume, planine i predivno more koji okružuju grad Labin te zaključili da nam je s višeg stajališta obzor puno veći i bolji nego s nižeg.

                                             Učiteljice 3.a i 3.b razreda

[više]

 


Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

 
Uskoro

 
uskoro

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 10. 2017.

Ukupno: 11850
Ovaj mjesec: 1709
Ovaj tjedan: 712
Danas: 145
 
 
 > Terenska nastava i izleti
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / www.os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju