2018-10-16 19:42:22 Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Rabac Svakog dana kupujemo kruh i razne pekarske proizvode. Uživamo u njihovim mirisima i okusima ne razmišljajući koliko je vremena i truda uloženo u njih. Put od zrna pšenice do kruha nije nimalo brz i jednostavan. Ljudi ulažu puno ljubavi, truda i vremena u obrađivanje zemlje, sijanje, žetvu i preradu pšenice. Posebnu zahvalnost trebamo osjećati i prema prirodi koja nas okružuje jer ona nam daruje bogatstvo plodova tijekom cijele godine. Kako smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje? Učenici su izrazili želju da i oni na jedan dan postanu pravi mali pekari te da se okušaju u izradi kruha, pa smo u goste pozvali nonu naše učenice Emili, tetu Maricu koja je s radošću prihvatila naš poziv. Teta Marica je učenicima ispričala jednu kratku poučnu priču o koki i pilićima i iskoristila pouku priče za nastavak ugodnog druženja. Naime, pouka priče govori da svi moramo sudjelovati u radu i pomoći u izradi kruha ako ga kasnije želimo jesti. Tako smo svi prionuli na posao i vrijedno mijesili slušajući upute tete Marice. Malo brašna, malo soli, malo vode, kvasca i ulja, dobro sve zajedno umijesiti, dodati malo ljubavi i kruščići su spremni za pečenje. Školom su se širili mirisi kruha, peciva i plodova zemlje, uživali smo u toplom i ukusnom, tek iz peći izašlom kruhu. Zahvaljujemo se teti Marici što nam je uljepšala ovaj dan. Učiteljice: Marta Verbanac Dilana Dagostin Mohorović
|
Osnovna škola Matije Vlačića Labin |