2018-10-16 19:42:22

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Rabac

Svakog dana kupujemo kruh i razne pekarske proizvode. Uživamo u njihovim mirisima i okusima ne razmišljajući koliko je vremena i truda uloženo u njih. Put od zrna pšenice do kruha nije nimalo brz i jednostavan. Ljudi ulažu puno ljubavi, truda i vremena u obrađivanje zemlje, sijanje, žetvu i preradu pšenice. Posebnu zahvalnost trebamo osjećati i prema prirodi koja nas okružuje jer ona nam daruje bogatstvo plodova tijekom cijele godine.

Kako smo obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje?

Učenici su izrazili želju da i oni na jedan dan postanu pravi mali pekari te da se okušaju u izradi kruha, pa smo u goste pozvali nonu naše učenice Emili, tetu Maricu koja je s radošću prihvatila naš poziv.

Teta Marica je učenicima ispričala jednu kratku poučnu priču o koki i pilićima i iskoristila pouku priče za nastavak ugodnog druženja. Naime, pouka priče govori da svi moramo sudjelovati u radu i pomoći u izradi kruha ako ga kasnije želimo jesti.

Tako smo svi prionuli na posao i vrijedno mijesili slušajući upute tete Marice. Malo brašna, malo soli, malo vode, kvasca i ulja, dobro sve zajedno umijesiti, dodati malo ljubavi i kruščići su spremni za pečenje.

Školom su se širili mirisi kruha, peciva i plodova zemlje,  uživali smo u toplom i ukusnom, tek iz peći izašlom kruhu.

Zahvaljujemo se teti Marici što nam je uljepšala ovaj dan.

                                          Učiteljice:

                                          Marta Verbanac

                                          Dilana Dagostin Mohorović

 

              

              

              

              

              

              

              

              

              

              


Osnovna škola Matije Vlačića Labin