preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica
OGLASNA PLOČA

Predavanje Dinke Juričić

Autor: Silva Tenčić Stemberger, 29. 11. 2017.

U utorak 28.11.2017. u organizaciji Školske knjige predavanje na temu „Zarobljeni u nesporazumu“ održala je prof. Dinka Juričić Učiteljskom vijeću OŠ Matije Vlačića u školskoj knjižnici.

Prilikom predavanja naučili smo da postoji osam vrsta tišine kojima nam dijete može pokazati da nismo na pravom putu. Saznali smo kako postoji deset načina za vođenje boljeg razgovora pri čemu je prvo pravilo najvažnije, a to je da je sugovornik najvažnija osoba u razgovoru i da naše neverbalne poruke i ton jako utječu na kvalitetu naše komunikacije.

„GOVOR JE IZVOR SVIH NESPORAZUMA“

                           „Mali Princ“ A. de Saint-Exupéry

 

Također, jedna od najvažnijih poruka predavanja je: "Nikoga  ne možeš prisiliti da te sluša", moraš ga jednostavno pridobiti. način na koji ćeš to učiniti za svakoga je jedinstven.

U komunikaciji s učenicima, u razredu, važno je privući pozornost, pažnju i to činiti na razne načine i svaki puta drugačije.

Ponekad je teško komunicirati jer ne možemo mijenjati ljude s kojima komuniciramo i jako je važno zaštititi sebe poput kornjače. Važno je ne prekinuti veze s ljudima, već s njihovim mislima i ponašanjima. Potrebno je opraštati i ne shvaćati osobno.

Također, saznali smo koji je novi termin današnjih generacija po kojem se traže zaposlenici, a to je Hakatonac (izvedenica od dvije riječi haker i maraton), što znači kako današnji poslodavci traže brzinu, spretnost i neprekidan rad kako bi se riješio nekakakav problem kojeg su pred zaposlenike postavili te kako će se prezentirati, usavršiti i testirati. Naime, više nije važna samo struka i školska sprema, već se  traži  puno više od golog upamćivanja i primjene znanja.

Zahvalni smo na mogućnosti sudjelovanja na takvom jednom predavanju te se radujemo novom susretu, s nama već dragom i znanom Dinkom!

                                                  Silvija Česnik i Silva Tenčić
Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 49653
Ovaj mjesec: 8265
Ovaj tjedan: 2698
Danas: 172
 

 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / www.os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju