preskoči na sadržaj

Osnovna škola Matije Vlačića Labin

 > Naslovnica

Zelenice 4

855-488

ured@os-mvlacica-labin.skole.hr

 

 

  NA VRH  

OGLASNA PLOČA

ISLM Bookmark Exchange Project 2017.

Autor: Silva Tenčić Stemberger, 14. 12. 2017.

               Povodom Mjeseca hrvatske knjige sudjelovali smo i ove godine u projektu razmjene straničnika Bookmark Exchange Project koji osmišljava International Association of School Librarianship (https://iasl-online.org/Bookmark-Exchange-2017). U koordinaciji knjižničarke učenici starijih razreda naše škole na satovima likovne kulture uz pomoć predmetne učiteljice, na satovima razrednog odjela i na radionicama Gradskog vijeća mladih izradili su straničnike s motivima našeg kraja te života mladih i poslali ih u partnersku školu u Indiji. Prošle godine naš partner u razmjeni straničnika bio je Portugal, a ove je to daleka Indija.

I, napokon, sredinom prosinca dočekali smo paket parterske škole. Učenici Osnovne škole Satva Vikas School poslali su nam predivne straničnike protkane indijskim motivima i fotografije njihovih učenika koji su ih izrađivali. To je projekt koji potiče mlade na čitanje i vezan je uz sve aktivnosti vezane za knjigu, a u njemu je ove godine sudjelovala 1231 škola iz cijelog svijeta. Pored navedenog, cilj projekta je zbližiti mlade, a ovogodišnja tema bila je upoznavanje i povezivanje različitih nacionalnosti, kultura i tradicija.
 

 
Ispis statistike od 31. 8. 2018.

Ukupno: 11086
Ovaj mjesec: 7937
Ovaj tjedan: 5898
Danas: 271
 
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Osnovna škola Matije Vlačića Labin / Zelenice 4, HR-52220 Labin / www.os-mvlacica-labin.skole.hr / ured@os-mvlacica-labin.skole.hr
preskoči na navigaciju